واردات نهاده های دامی مشکل دائمی پرورش دهندگان دام و طیور در کشور

ساخت وبلاگ

http://www.iranavanda.com/UserFile/Thumbnails/%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF%D9%87%20%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%AF%D8%A7%D9%85%DB%8C_20220228095305.412-31-w=750h=500mode=max.jpg

با توجه به آمارنامه وزارت جهاد کشاورزی در سال زراعی 99-98 سطح زیر کشت ذرت دانه‌ای حدود 138 هزار هکتار و سطح زیر کشت ذرت علوفه‌ای 220 هزار هکتار بوده است و هر دو محصول به‌صورت آبی کشت می‌شود. تولید ذرت علوفه‌ای به‌طور متوسط 11.5 میلیون تن برآورد می‏شود که برای مصرف دامداری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای مرغداری‌ها و دامداری‌ها سالانه حدود 8.5 میلیون تن ذرت دانه‌ای نیاز است که با توجه به تولید حدود 1.2 میلیون تنی ذرت دانه‌ای در کشور این حجم تولید پاسخگوی نیاز داخلی کشور نیست و  بایستی حدود 7 میلیون تن واردات صورت گیرد.

طی سال‌های اخیر واردات ذرت دامی، روند مشخصی داشته است و سالانه حدود 9 میلیون تن ذرت دامی وارد کشور می‌شود. درحالی‌که نیاز داخلی برای واردات حدود 7 میلیون تن است. با توجه به مازاد واردات انجام‌شده احساس می‌شود که این بخش یا به‌صورت غیر سیستمی در بازار آزاد فروخته می‌شود و یا به‌صورت ماده اولیه در کارخانجات مواد غذایی مرتبط مورداستفاده قرار می‌گیرد. درواقع عده‌ای با استفاده از رانت خود با دریافت ارز ترجیحی واردات ذرت دامی انجام داده و پس از واردات، ذرت را خارج از سیستم بازارگاه با ارز بازار آزاد به فروش می‌رسانند.

در هر حال کمبود ارز تخصیص داده شده، عدم مدیریت واردات نهاده ها  علی الخصوص وقوع جنگ اوکراین و روسیه، دلالی و واسطه گری برخی نور چشمی ها، کمبود آب جهت کشت ذرت داخلی، عدم نیازسنجی به موقع و در اختیار قرارندادن نهاده ها در زمان نیاز در اختیار مرغداران و تولید کنندگان تخم مرغ از جمله مشکلات مهم در عرصه صنعت طیور است که دومین گردش اقتصادی سرمایه بعد از نفت را در کشور دارد.

*در پی اصلاح سیاست ارز ترجیحی، قیمت هر کیلوگرم جو و ذرت دامی 12 هزار تومان و قیمت کنجاله سویا 17 هزار تومان تحویل در بنادر کشور تعیین شد و اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور امروز با ارسال نامه به اعضای خود قیمت این محصولات را با شرح یادشده اعلام کرد.

در این مقوله به قیمت سایر مواد اولیه در فرمولاسیون خوراک ها توجه نشده است و پرورش دهندگان می بایست آنها را از بازار آزاد تهیه نمایند. لذا استفاده از نظرات کارشناسان اقتصادی و دست اندرکاران صنعت پرورش طیور و همچنین پیشنهاد انجام واردات نهاده ها توسط اتحادیه های دامداران و مرغداران می تواند راهگشای حل مشکلات موجود و تصمیم گیری صحیح توسط دولتمردان باشد تا دیگر سلیقه ای عمل نکرده و هرازگاهی جهت حل مشکلات جاری منتظر بازخورد مردم و مصرف کنندگان گوشت مرغ نباشند. و این مسئله ریشه ای و کامل حل شود.

منبع مورد استفاده:

https://www.tasnimnews.com

انجمن تغذیه دام-طیور و آبزیان کرمان...
ما را در سایت انجمن تغذیه دام-طیور و آبزیان کرمان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ankerman86b بازدید : 132 تاريخ : جمعه 20 خرداد 1401 ساعت: 13:44