آرتمیا(Brine Shrimp)

ساخت وبلاگ

http://s6.picofile.com/file/8379437476/%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%DA%86%D9%87_%D8%A7%D8%A8_%D8%B4%D9%88%D8%B1_Artemia%D8%B1%D9%81%D8%B3%D9%86%D8%AC%D8%A7%D9%861.jpg

دریاچه آب شور- رفسنجان محل تکثیر و پرورش آرتمیا,

عکس: محمد ولی تکاسی پاییز 1398

آرتمیا, (نام علمی: Artemia) Brine Shrimp جانداری است سخت‌پوست که در آب‌های شور زندگی می‌کند. دریاچه ارومیه در ایران، یکی از غنی‌ترین منابع آرتمیا, در جهان شمرده می‌شود. آرتمیا, در صنایع پرورش میگو و ماهی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در دنیا سالانه بیش از ۲۰۰۰ تن سیست آرتمیا, معامله می‌شود و به خصوص از خود آرتمیا, یا سیست آن در تغذیه مراحل نوزادی ماهیان، سخت پوستان و نرم‌تنان وغیره سود می‌برند

آرتمیا,
Artemia salina 4.jpg
Artemia salina
آرایه‌شناسی
فرمانرو:جانوران
شاخه:بندپایان
زیرشاخه:سخت‌پوستان
رده:آبشش‌پایان
راسته:پری‌میگوها
تیره:آرتمیا,یان
Grochowski۱۸۹۵
سرده:آرتمیا,
لیچ۱۸۱۹

گونه‌ها[۱]

Artemia franciscana
Artemia monica
Artemia persimilis
Artemia salina
Artemia sinica
Artemia tibetiana
Artemia urmiana

Partenogenetic population

تاریخچه گزارش آرتمیا,

 

بر اساس اسناد علمی اولین گزارش مکتوب علمی دربارهٔ آرتمیا متعلق به آرتمیای دریاچه ارومیه می‌باشد که در اوایل قرن دهم میلادی توسط اصطخری – جغرافیدان ایرانی- در دو کتاب صور الاقالیم و نیز در کتاب مسالک و ممالک تحت عنوان سگ آبزی نام برده شده‌است. در این کتاب‌ها آورده شده‌است که «بادربایکان (به آذربایجان) دریایی هست که آن را دریای ارمیه (ارومیه) خوانند آبی شوردارد و هیچ جانوری نباشد و گویند که سگ آبی باشد گرد بر گرد این دریا همه عمارت و نواحی است و از این دریا تا مراغه سه فرسنگ باشد و تا ارمی دو فرسنگ و درازای این دریا پنج روز است بر خشک و در آب چون باد راست بود بیک شب بیرون شوند.»

 

در سال ۱۸۹۹ دانشمندی به نام Gunther دریاچه ارومیه را بررسی کرد و آرتمیای موجود در آن را همان آرتمیا اورمیانا نامید، سپس در سال ۱۹۷۶ دانشمندانی با نام‌های Bowen و Clarck آرتمیای دریاچه ارومیه را دوباره از نظر سیستماتیک مورد بررسی قرار دادند و بار دیگر نام آرتمیا اورمیانا را تأیید نمودند.

در دو دهه اخیر در بلژیک مرکزی تحت عنوان I.S.A یا International Study of Artemia درست شده که در سطح جهانی و به‌طور وسیع بر روی آرتمیا کار می‌کند.

سیست آرتمیا

سیست آرتمیا دارای لایه‌های مختلف در دیواره خود است:

  1. کوریون خارجی
  2. کوتیکول جنینی داخلی

بین این دو قسمت، لایه دیگری به نام غشاء کوتیکول خارجی وجود دارد. ضخامت بخش کوریون ۸–۶ میکرومتر بوده و از سه لایه به نام‌های غشاء خارجی - لایه قشری و لایه آئونولار تشکیل شده‌است.

https://petzip.ir/wp-content/uploads/2019/04/64676.jpg

https://petzip.ir/wp-content/uploads/2019/04/1.jpg

اقای مهندس هاشمی با جدیت و پشتکار فراوان بیشتر از یک دهه بر روی تکثیر و پرورش ارتمیا در محل دریاچه آب شور در منطقه نوق رفسنجان تحقیق نموده است و در حال حاضر محصول سیست و بالغ آن را به استان های مختلف کشور جهت تغذیه انواع لارو  ابزیان و بچه ماهی ها  صادر می نماید.

انجمن تغذیه دام-طیور و آبزیان کرمان...
ما را در سایت انجمن تغذیه دام-طیور و آبزیان کرمان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ankerman86b بازدید : 171 تاريخ : شنبه 9 آذر 1398 ساعت: 18:24