چهاردهمین جلسه ستاد علوفه کشور در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد

ساخت وبلاگ

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ، در راستای هم افزایی موسسه های تحقیقاتی و انجام پژوهش های منسجم در زمینه تحقیقات علوفه و خوراک دام و طیور با کیفیت در کشور، چهاردهمین جلسه ستاد علوفه کشور با حضوردکتر کامبیزبازرگان  معاون پژوهش وفناوری سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی ، دکتر بنابازی معاون پژوهش وفناوری موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دکتر آقاشاهی رئیس بخش تحقیقات تغذیه ، دکتر صفایی دبیر ستاد علوفه وهمچنین با مشارکت نمایندگان موسسه های اصلاح و تهیه نهال و بذر ، فنی مهندسی کشاورزی ، جنگل ها و مراتع کشور ، گیاه پزشکی ، اصلاح و تهیه بذر چغندر قند ، علوم شیلاتی کشور، موسسه خاک و آب ، موسسه تحقیقات دیم ، مرکز ملی تحقیقات شوری و معاونت های تولیدات دامی، زراعت، آموزش و ترویج ، مرکز ملی مکانیزاسیون ماشین های کشاورزی ، با دستور ریاست سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی در تاریخ 26 مردادماه سال جاری در سالن گفتگوی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور تشکیل شد. 

 

در این جلسه ابتدا دکتر آقاشاهی  در خصوص برگزاری جلسات ستاد علوفه و بررسی ابعاد تخصصی و پیشنهادهای ارائه شده  و ایجاد پایلوت ها و تهیه بسته( پکیج ) برای استان های سیل زده ، تهیه بسته دانشی ، زیر ساخت ها وتامین اعتبار، گزارش مبسوطی را ارائه نمود. وی دستاوردهای برگزاری جلسات ستاد علوفه کشور را شامل موارد زیر برشمرد:  

 تهیه و تدوین اساسنامه /  تهیه وتدوین بسته دانشی تولید علوفه اضطراری در مناطق سیل زده و کاربرد یونجه /  آغاز تهیه بسته دانشی ذرت علوفه ای و نیز تولید بسته دانشی شامل راهکارهای تامین منابع متنوع پروتئینی و انرژی مورد نیاز دام و طیورجهت جلوگیری از واردات کنجاله سویا و ذرت دانه ای.  

در ادامه جلسه دکتر بازرگان معاون پژوهش وفناوری سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی  ضمن سخنانی با تاکید بر ادامه این جلسات، اظهار داشت که فلسفه وجودی این ستاد ، ارتقای ضریب خود اتکایی در تامین خوراک دام و طیور به صورت مولتی دسیپلین می باشد.وی افزود: محورهای اصلی این راهبرد شامل معرفی منابع جدید خوراک دام و طیور، افزایش کارایی و بهره وری در تولید ، استفاده از این محصولات و تهیه فرمولاسیون دقیق و بهینه جیره دام و طیور است. 

دکتر بازرگان خاطر نشان کرد: به زودی در این حوزه  مگاپروژه تولید و کاربرد محصولات علوفه ای آغاز می شود و ستاد علوفه می باید به پژوهش های انجام شده پیشین در کشور، اشراف کامل داشته باشد. وی یادآور شد: تحقیقات بنیادین و جدید در این خصوص، توسط این ستاد اولویت بندی میشود  و واحد ترویج می باید با تمهیداتی ،  ضریب  نفوذ دانش های جدید در واحدهای اجرایی وزارت متبوع  را بیشتر نماید.

در ادامه دکتر باقری گزارشی در مورد بسته توسعه کشت ذرت علوفه ایی ارائه داد و تصریح نمود : محصول ذرت به عنوان محصول آب بر شناخته میشود و به مصرف آب زیاد متهم است و لذا در برخی از  استان های کشور  با محدودیت کشت این محصول مواجه بوده ائیم  که خوشبختانه  با افزایش بارندگی ها، این محدودیت کمتر شده است.

نامبرده در قسمت دیگری از سخنان خود ، تامین دستگاه های نشاءکار مکانیزه ، آموزش اصولی این نوع کشت و تغییر فصل کشت را از جمله چالش های تولید نشاء ارزان قیمت  نام برد.

در ادامه جلسه دکتر ناخدا از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی  گزارشی پیرامون محصولات علوفه ای  کار شده در این واحد ، با همکاری  ایکری سات را به استحضار حاضرین رساند. 

 نقد نگارنده:

برگزاری جلسات و ایجاد ارتباط و هماهنگی حداقل در کلام بزرگان از صندوق علوفه و مراتع کشور، کمیسیون های تغذیه وزارت جهاد کشاورزی، سمینارهای تغذیه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و همایش های دوره ای در دانشگاه ها با نشست های علمی و برگزاری این گردهمایی ها بسیار لازم ولی کافی نیست اگر شرکت کنندگان در این جلسات نماینده تام الاختیار وزارت و یا اداره مطبوع خود نباشند و از خود اختیاری نداشته باشند.

مدتها پیشنهاد ایجاد بانک علوفه یونجه در همدان و سیلاژ ذرت در شیراز و ده ها عنوان دیگر تا رده های بالای مسئولیتی راه یافت ولی به دلیل سلیقه ای عمل نمودن مسئولین وقت و عدم شناسایی پتانسیل های موجود از نظر تعیین افراد کارآمد در استان ها علی الخصوص در شرکت های پشتیبانی دام کشور و روسای اتحادیه ها و غیره به مَنصه ظهور و عمل نرسید.

جهت بهره وری بیشتر و استفاده از نیروهای کارشناس در استان ها شایسته است این ستاد در سطح استان ها با همکاری ادارات ذیربط و بخش خصوصی به ویژه کارخانجات خوراک وارد عمل شوند تا با ارائه راهکارهای کاربردی بسته به شرایط منطقه و مقدار تولید در استان خود نسبت به کاهش وابستگی به واردات نهاده های دامی به داحل کشور گامهای مؤثرتری برداشته شود.

"دو صد گفته بیش از نیم کردار نیست".

*محمد ولی تکاسی

انجمن تغذیه دام-طیور و آبزیان کرمان...
ما را در سایت انجمن تغذیه دام-طیور و آبزیان کرمان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ankerman86b بازدید : 188 تاريخ : پنجشنبه 14 شهريور 1398 ساعت: 7:36